V rómskej osade Podskalka pribudne chodník a osvetlenie

21.11.2007 Humenné

Humenné/Podskalka 21. novembra (TASR) - Vybudovanie chodníka a osvetlenie celej ulice v rómskej osade Podskalka v Humennom je jednou z priorít, ktorú chce humenská samospráva realizovať v budúcom roku.
Predpokladané náklady na uskutočnenie zámeru predstavujú podľa primátora mesta Vladimíra Kostilníka 3,5 milióna korún. Členovia mestskej rady sa na svojom ostatnom zasadnutí venovali aj otázkam komplexného riešenia rómskej problematiky v osade. V budúcom roku sa uskutočnia prípravné práce súvisiace s dopravou v danej lokalite tak, aby sa odbremenila premávka do doliny v smere na Ptičie obchvatom. Vyriešiť treba aj existenciu a pôsobenie Rómskeho komunitného centra v Podskalke. Objekt je už dlhší čas zatvorený a jeho riaditeľ Róbert Kašo, ktorý bol prvým rómskym vajdom v Humennom, je už dlhší čas v zahraničí. \"Navyše je budova odpojená od prívodu elektrického prúdu a za spomínané médium má nedoplatok asi 10-tisíc korún, \" uviedol dnes pre TASR primátor.
Od nového roka by sa mali aktivity v komunitnom centre obnoviť. Centrum by tak malo slúžiť pre 1200 obyvateľov Podskalky, medzi ktorými je veľa detí a mládeže. Pôjde nielen o diskotéky a ďalšie kultúrne aktivity, ale aj o omše organizované v rámci pastorácie, prednášky či krúžkovú činnosť.
 

Vyberte región